?>
 

 


Θεατρικά Έργα

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις παραστάσεις δραματικών έργων του Γιάννη Σπανού σε γήπεδα της Λευκωσίας ενώπιον χιλιάδων Λαού. Οι παραστάσεις έγιναν κατά τους εορτασμούς της επετείου του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου 1955. Στις φωτογραφίες και ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, συγγενείς  ηρώων,  οι ηθοποιοί , ο συγγραφέας και άλλοι παράγοντες των θεατρικών παραστάσεων από το 1997 μέχρι το 2007.

Τα θέματα των δραμάτων ο συγγραφέας αντλεί από μεγάλες στιγμές του αγώνα, θυσίες, ολοκαυτώματα, μάχες, μαρτύρια, όπως  του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση ( 1998 ), των ηρώων του Αχυρώνα ( 1997 ), του Χαράλαμπου Καλαϊτζή, των ηρώων της αγχόνης, του Μάρκου Δράκου και άλλων ηρωϊκών φανερωμάτων που λάμπρυναν την εποποιία της λευτεριάς του Κυπριακού Ελληνισμού.

Οπτικογραφημένες σκηνές προβάλλονται επιλεκτικά στην ιστοσελίδα.

Μέχρι το 2011 ο Γιάννης Σπανός έγραψε 11 δραματικά θεατρικά έργα . Το έργο του «Το Χρέος» πήρε πρώτο Διεθνές και Πανελλήνιο βραβείο ( ΕΠΟΚ, 2010, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ), το έργο «Μάρκος Δράκος» πήρε πρώτο βραβείο σε Παγκύπριο Διαγωνισμό ( 2007 ). Το δράμα « Φωνές από την Αγχόνη βραβεύτηκε το ( 2011).