0

Οι σοβαροί ιστορικοί ερευνητές της μεταπολεμικής εποχής, που αναζητούν και αναλύουν με αντικειμενικότητα και ευθύνη τα γεγονότα και τις αιτίες που σέρνουν την Ελλάδα και την Κύπρο επί 60 χρόνια στον κλύδωνα της ηθικής και κοινωνικής κατάπτωσης και της πολιτικοοικονομικής παρακμής, ενώ προμηνύονται χειρότερες συμφορές απ΄ όσες εξαθλιώνουν ήδη τη νεοελληνική ζωή, με αναμενόμενη ενεργοποίηση της Ισλαμικής Διάσκεψης, επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

1.         Την αποικιοκρατική βαναυσότητα και τον διαιωνιζόμενο δόλο της αγγλικής πολιτικής και τις θανατηφόρες πλεκτάνες του «Φόρρεϊν Όφφις».

2.         Τον ανίατο κληρονομικό μισελληνισμό του Άντονυ Ήντεν, που εκδηλώθηκε μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας και τη συνωμοσία με επί κεφαλής τον Μακμίλλαν, τον Μπάλφουρ και τον Άγγλο πρέσβυ στην Αθήνα και ακολούθως τον Σκόμπυ και τον Βαν Φλητ στην περίοδο του εμφυλίου 1945 – 49.

3.         Την πάγια βρετανική εχθρότητα που εκτραχύνεται το 1955. Υπάρχει το τεκμήριο του εγγράφου που διαμηνύει ότι:

«Το Φόρρεϊν Όφφις» ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα διεκδικήσεων εκ μέρους της τουρκικής κυβερνήσεως, στη Δ. Θράκη, ως αντίβαρο στην Ελληνική πολιτική για την Κύπρο. Έγγραφο FO371/117 661, R. G. 1081/1333 (ΕΣΤΙΑ: 19.9.2000, Κ. Πρεβελάκη, «Τα Σεπτεμβριανά», Ι.Θ. Μάζη 19.6.2010.

Υπενθυμίζεται ότι οι σκηνοθέτες των Σεπτεμβριανών, 6.9.55, ήταν ο πρωθυπουργός Αντενάν Μεντερές, ο ΥΠΕΞ Ρουστού Ζορλού, ο Τούρκος πρέσβης στο Λονδίνο, ο αρχισυντάκτης Χικμέτ Μπιλ κ.ά. από τα άντρα της αγγλικής πρωτεύουσας.

4.         Την αγγλοτουρκική φενάκη της τριμερούς του Λονδίνου, του Αυγούστου 1955 και τη θυματοποίηση της πλευράς μας διά Στεφάνου Στεφανοπούλου, ΥΠΕΞ του ασθενούντος Αλ. Παπάγου.

5.         Την οργανωμένη τρομοκρατία στην Κύπρο με συνέργεια Μεντερές, Ζορλού Χάρτινγκ. Επισημαίνεται ότι ο στρατάρχης μετέβη στην Άγκυρα πριν αναλάβει την κυβερνητεία της επαναστατημένης αποικίας. Ο Ραούφ Ντενκτάς παρεδέχθη τη συμπαιγνία και τις «προβοκάτσιες» της 7ης.6.58 κ.ά. με δήλωση σε αγγλική Τ.V. στις 26.6.1984.

6.         Την αγγλοτουρκική συνωμοσία που εξηφάνθη στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Παρίσι, στις 18 Δεκ. 1958, με τραγική κατάληξη την τερατώδη συνθηκολόγηση Ζυρίχης τον Φεβρουάριο του 1959.

7.         Την έκτοτε υποδαύλιση της εχθρότητος εναντίον του Ελληνισμού με τουρκική εκμετάλλευση του αραβικού κόσμου και τη μετατροπή του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης σε υποχείριο της Άγκυρας. Γενικός Γραμματέας της Ο.Ι.Δ. είναι ο προεδρεύων Τούρκος καθηγητής Ekmeleddin Ihsanoglou, που αδιακόπως από τη διάσκεψη Τζέτα της Σ. Αραβίας, 14.4.2007, καλεί τα μέλη να συνδράμουν παντοιοτρόπως το ψευδοκράτος.

8.         Την πείσμονα επιδίωξη της Άγκυρας να επιτύχει ολόπλευρη υπερφαλάγγιση του Ελληνισμού, την αναρρίπιση ανθελληνικών παθών και την ταυτόχρονη αναταραχή στη Θεσπρωτία και στη Δυτική Θράκη, για την οποία υπάρχουν ειλημμένες ισλαμικές αποφάσεις εν αναμονή προώθησης. Βλπ. Ψηφίσματα 3/34-mm, της 34ης συνεδρίας των ΥΠΕΞ, της διάσκεψης Ισλαμαμπάντ και απόφαση αρ. 3/37mm, της 37ης διάσκεψης Τατζικιστάν, 18 – 20 Μαΐου 2010.

9.         Να μην παροράται η αναγνώριση του κατοχικού ψευδοκράτους σαν Turkish Cypriot State, από τη ολομέλεια των 57, από το 1979!…

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ευχερώς συνάγεται πόθεν θα εκπορεύονται από τούδε και στο εξής οι κίνδυνοι και ιδιαίτερα κατά την νέα συγκρότηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης. Κατά συνέπεια επέστη η στιγμή απαγκίστρωσης από την πολιτική αφέλεια και τις ψευδαισθήσεις. Εξήντα χρόνια αυταπάτης, που επεσώρευσαν τόσα δεινά στην πατρίδα, είναι πολλά. Επείγει η απολύτρωση από την αιχμαλωσία των πολιτικών εγωκεντρισμών. Απαιτείται περισυλλογή, κοινός προβληματισμός, άρρηκτη εθνική ενότητα σε μέτωπο αντίστασης, έναντι των συνδυασμένων επιθέσεων, από την Ήπειρο και τη Θράκη, από το Αιγαίο και την Αθήνα μέχρι την ημικατεχόμενη και απειλούμενη Κυπριακή εσχατιά του Ελληνισμού. Οι αιτίες των παθών και οι πηγές των κινδύνων είναι καταφανείς. Και ορατά τα μαύρα νέφη που σκουντρώνουν τον ουρανό. Η λαίλαπα επέρχεται. Ας μη μας βρει στις πολυθρόνες της αυταπάτης να βλέπουμε αποβλακωτικά, αρρωστημένα «σήριαλ» που εξευτελίζουν την εποχή μας και θα επισύρουν εναντίον μας τις ελεεινολογίες της ιστορίας.

Comments are closed.