0

Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στοιχειοθετούν την καλπάζουσα οικονομική κρίση δεν συνιστούν μόνο αίτια που σέρνουν στην πτώχευση. Δυστυχώς αποτελούν ευκρινή δείγματα εθνολογικής και πολιτιστικής κατάρρευσης με σεισμικές επιπτώσεις στην κοινωνική ηθική και θλιβερά συμπτώματα πολιτικής αποσύνθεσης. Δεν είναι πρωτοφανέρωτα φαινόμενα. Και στο παρελθόν επηρέασαν τη ζωή και προκάλεσαν κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές κατολισθήσεις. Η πτώχευση της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα παραμένει, τόσα έκτοτε χρόνια, σημείο αναφοράς και είναι ευρύτατα συνδεόμενη με την πτώση του ανθρώπου, που προκάλεσε τον Αμερικανό συγγραφέα Mark Twain να γράψει στο «Καν – Καν» την αφοριστική άποψη ότι «η Αθήνα είναι ιδεώδης τόπος για τα αρχαία της και αντιπαθέστατος για τους ανθρώπους της»… Την αντιπάθειά τους δεν είναι που διαδηλούν οι Γερμανοί τον τελευταίο καιρό για τον σύγχρονο άνθρωπο; Όταν αγόραζαν τους πολιτικούς των Αθηνών με τις «μίζες» της ΖΙΜΕΝS ήταν φιλαράκια οι εξωνημένοι πολιτικοί και βουλευτές του κλεινού άστεως. Τώρα που αποκαλύφθηκαν οι εξαγορές, έγιναν αντιπαθείς και κατακριτέοι. Λησμόνησαν τους αιμοσταγείς σφαγείς των Ελλήνων διαρκούσης της Γερμανικής κατοχής. Διαγράφουν από τη μνήμη τους εξανδραποδισμούς και το καθημερινό θανατικό, με τα πτώματα στους δρόμους και τα κρεματόρια. Διαγράφουν και τα εκατομμύρια των πολεμικών αποζημιώσεων κι επιχειρούν την ηθική εξόντωση των απογόνων των δικών τους θυμάτων. Χλευάζουν ολόκληρη την κοινωνία αν και γνωρίζουν ότι οι φορείς της διαφθοράς είναι οι μέχρι πρότινος ομοτράπεζοί τους πολιτικοί, εξουσιαστές ή επίδοξοι καβαλλάρηδες της εξουσίας. Μήτρα της κακοδαιμονίας, κοινωνικής, οικονομικής, είναι η πολιτική της περιόδου της μεταπολίτευσης, και τα κακά και διεφθαρμένα από τα γεννήματά της. Πολιτικοί είναι που τριπλασίασαν τα δισεκατομμύρια του χρέους. Επέβαλαν τη μιζαδορία, την αρπαγή και την ακόρεστη μανία φαταουλισμού, σαν τρόπο αποτελεσματικών αναρριχήσεων, πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών, συνειδητοί δολιοφθορείς της ηθικής υπόστασης – του κοινωνικού Έλληνα.

Και παρ΄ όλη την κραυγαλέα ενοχή τους, ουδείς ετιμωρήθη. Οι αντιπολιτευόμενοι καλύπτουν τους συμπολιτευόμενους και το αντίθετο. Τριανταπέντε χρόνια κατά συρροήν οικονομικών εγκλημάτων και ούτε ένας στον Κορυδαλλό με τους… «συναδέλφους» του κοινού ποινικού δικαίου. Aρθρογράφος στην «ΕΣΤΙΑ» διερωτάται σαρκάζοντας αν κρέμασαν κανένα από τους κλέφτες! Κι έρχεται στον νου ο δικτάτορας Θ. Πάγκαλος, που κρέμασε δύο εργολάβους, το 1926, για να φοβηθούν οι ληστές του δημοσίου.  Η ατιμωρησία καταδεικνύει έλλειψη δικαιοσύνης, κατά το Αριστοτελικό απόφθεγμα, και προκαλεί την κακοπροαίρετη Γερμανική λιβελλογραφία εναντίον του εθνικού συνόλου. Κρίση, λοιπόν, και στη δικαιοσύνη.

Δεν διακατεχόμεθα από… γερμανική ανθελληνική διάθεση, αλλά από το πάθος της συγκριτικής αλήθειας. Λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, με το δικαίωμα του Έλληνα και την παρότρυνση της ιστορικής συμβουλευτικής. Βλέπουμε την αλήθεια κατάματα και την συνδέουμε με τα δικά μας. Επειδή κι εδώ παρατηρούνται φαινόμενα όμοια με τα Ελλαδικά. Μάλιστα τα δικά μας έχουν… ενηλικιωθεί στο διαρρέοντα χρόνο του μισού αιώνα, από της λεγομένης ανεξαρτητοποίησης. Επειδή οι ομοιότητες των δεδομένων, κατά κανόνα οδηγούν σε όμοια αποτελέσματα (Βλ. και ανεξέλεγκτες χορηγίες σε άχρηστες πρεσβείες).

Πιστεύουμε  πως οι πολυχρονισμένοι βουλευτές μας οφείλουν ν΄ αντιμετωπίσουν τα πράγματα σ΄ όλο το βάθος τους. Να καταδείξουν τα τεκμήρια διαφθοράς. Και να εφαρμόσουν, επί τέλους, νόμο περί του «πόθεν έσχες». Για να προλάβουν, πριν ενσκήψει η εκθεμελιωτική καταιγίδα που πλήττει τη μητέρα πατρίδα και τροφοδοτεί τα οπλοστάσια του μισελληνισμού. Ήδη ο διοικητής της Κεντρικής ηχεί τη σειρήνα κινδύνου για την επερχόμενη λαίλαπα.

Comments are closed.