0
  • Όφειλαν να ενισχύσουν τις φυσικές διεκδικητικές αξιώσεις της νεότητας. Να εμφυσήσουν στη νεολαία το έναντι της σκλαβωμένης πατρίδας χρέος. Να ορθοδρομήσουν την αγωνιστικότητα της νιότης. Να προβάλουν ινδάλματα ως πρότυπα βίου. Απέτυχαν παταγωδώς. Και παρέδωσαν τη νεολαία στην άσκοπη νυκτοβασία και στην απρόσκοπτη κατάβαση στα καταγώγια της διαφθοράς και της αδιαφορίας για τις υποχρεώσεις του σοβαρού και σκεπτόμενου νέου.
  • Άνοιξαν με τις αβυσσαλέες αφέλειές τους τις Κερκόπορτες στους πολιορκητές του αλήστου μνήμης Χένρυ Κίσσινγκερ, ο οποίος στη σύναξη οικονομικών παραγόντων στην Ουάσιγκτων, το Σεπτέμβριο του 1974, διετύπωσε την Ελληνοβόρα θεωρία του: Οι Έλληνες είναι λίγοι αλλά μας προκαλούν μεγάλα προβλήματα. Να τους εξουδετερώσουμε χτυπώντας την παράδοση και την Ορθοδοξία τους, νοθεύοντας τη γλώσσα τους, διαστρεβλώνοντας την ιστορία τους.
  • Και το ερώτημα εγείρεται αμείλικτο: Σ΄ αυτή την κατάντια δεν φθάσαμε; Ο Κίσσινγκερ υπερισχύει κατά κράτος. Ας μη παραπονείται ο κ. Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού για τα γλωσσικά χάλια των νέων. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Και το αρμόδιο Υπουργείο δεν είναι άμοιρο ευθυνών για την κατάπτωση.

Comments are closed.