0

Η υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος βρίσκεται σε συναγερμό νυχθημερόν. Αποκεφαλίζει το συνδικάτο λαθρεμπορίου ναρκωτικών αλλά σε λίγες ώρες το κακό αποκτά νέο κεφάλι. Δεν εξαλείφεται η παρανομία. Η Λερναία Ύδρα ξαναφυτρώνει τα κεφάλια της. Επειδή η Δίωξη δεν έχει τη δυνατότητα να μιμηθεί τον μυθολογικό Ηρακλή. Εκείνος πήγαινε στην πάλη κρατώντας κοφτερό σπαθί αλλά και δαυλό πυρακτωμένο. Έκοβε το κεφάλι και το μέρος που ακρωτηρίαζε το έκαιγε. Αγωνίζεται η Δίωξη, κόβει κεφάλια, μα δεν καυτηριάζει το τραύμα του αποκεφαλισμού. Οι αρμόδιοι, που είναι οι βουλευτές, την εφοδιάζουν με τη μισή αντιμετώπιση της τιμωρίας και της πρόληψης. Και εδώ έγκειται η αιτία της ανανέωσης του κακού. Με συνέπεια τη διαιώνιση του θηρίου που θα εκλείψει, όταν αλλάξουν οι όροι καρατόμησης της Λερναίας Ύδρας. Όταν προστεθεί στο οπλοστάσιο των κυνηγών της παρανομίας ο ολοκληρωτικός κολασμός. Όταν τα πλήγματα κατά των δαιμόνιων συμφερόντων του υποκόσμου αποκτήσουν τις αναγκαίες αιχμές στα σπαθιά.
Εξ άλλου, από τις πρόνοιες δεν εξασφαλίζεται η κοινωνική αναζήτηση της αιτίας και η λογική πρόληψη του εγκλήματος. Δεν αναζητείται η εφαρμογή της προτροπής του Ιπποκράτη που υπαγορεύει με λακωνικότητα την δραστικότητα του μέτρου οριστικής απάλειψης της μάστιγας που παρατείνει την κακοδαιμονία. «Προλαμβάνειν ή θεραπεύειν». Καλύτερα να προλαμβάνεις το κακό, παρά να τρέχεις εκ των υστέρων να το θεραπεύσεις. Και το εν προκειμένω χρέος επιβαρύνει την οικογένεια. Ο πατέρας, η μάνα, το συγγενικό περιβάλλον, είναι που υποχρεούνται να περιφρουρούν την ευάλωτη νιότη, από τις επιθέσεις των αδίστακτων οργάνων του κακουργήματος που στοχεύει τη νεολαία από την παιδική ηλικία.
Εδώ, βέβαια, είναι σώφρον να αντικρίσουμε τα πράγματα στην ευρεία έκτασή τους. Η Μαφφία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, είναι η αιχμή του δόρατος της συμφοράς. Τα συνδικάτα του υποκόσμου παραγωγής και διακίνησης των θανατηφόρων ουσιών, είναι τα όργανα των διεθνών συμφερόντων που οργιάζουν και θησαυρίζουν αμύθητα πλούτη από το λαθρεμπόριο του είδους. Κοιτίδες οι εκτάσεις παπαρούνας στην Τουρκία, γενικά στις ασιατικές στέπες, στην Κολομβία, στο Μεξικό και αλλού. Είναι μια συνωμοσία που βοά και παρουσιάζει αναιδήμονα καταισχύνη ακόμη και κρατών. Δείγμα «ο πόλεμος του οπίου».Η Αγγλία και η Γαλλία κήρυξαν τον πόλεμο του 1839-1842 εναντίον της κινεζικής αυτοκρατορίας, με απαίτηση να επιτρέψει στους Άγγλους την εισαγωγή και πώληση οπίου στους Κινέζους! Ζήτησαν, μάλιστα, και πολεμικές αποζημιώσεις με τη συνθήκη Νανκίνγκ του 1842,όπως την ουσιαστική παράδοση στα συμφέροντά τους, του Χονγκ Κονγκ. Ο πόλεμος είχε και παράταση (1856-1860), με βομβαρδισμό των θερινών ανακτόρων του Πεκίνου και τις λεηλασίες των θησαυρών του κινέζικου πολιτισμού.
Δεν θα ‘ταν άστοχο να θυμηθούμε και τα δικά μας με μια ερώτηση: Δεν είναι αδικαιολόγητη η εμπορία κάνναβης, στη δεκαετία του πενήντα στην πατρίδα μας και η πιθανότητα σύνδεσης με την τότε κυβερνητεία, όταν οργίαζε η λεηλασία των αρχαιοελληνικών θησαυρών από τα μουσεία και η μεταφορά και εμπόρευσή τους στην Λονδρέζικη αγορά, χωρίς παρεμβάσεις του κράτους; Τα τεκμήρια γεμίζουν τα αγγλικά μουσεία και επιδεικνύονται χωρίς ντροπή στις ιδιωτικές συλλογές! Τότε, λοιπόν, εμφανίστηκε το φαινόμενο ανεμπόδιστης καλλιέργειας κάνναβης από χωρικούς. Έβλεπες να φυτρώνουν φυτά κάνναβης παντού στα περιβόλια και να διαδίδονται ξύλινα κατασκευάσματα ελεύθερης συσκευής σχοινιών από τους λευκούς κορμούς. Και τα μεν σχοινιά συμπλήρωναν τα σύνεργα των αγροτικών ειδών, κυρίως δένονταν στα σαμάρια των γαϊδουριών και στα ονήλατα κάρα. Αλλά τα υπόλοιπα, φύλλα, κλαδιά, συλλέγονταν από εμπόρους που περιέρχονταν τα χωριά και μάζευαν την πρώτη ύλη κατασκευής ναρκωτικών! Πέραν τούτου, στους υπαίθριους χώρους των αγορών, στα θερινά σινεμά, στους δρόμους, κυκλοφορούσαν σακκουλάκια με κανναβούρι, που αγόραζες με μια ριάλα! Αυτό το αγοραίο εμπόριο ήταν τυχαίο, ή αποσκοπούσε στη δημιουργία εθισμού του κόσμου στην τοξίνη;
Η προώθηση των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά, η μη περιστολή της αυξανόμενης ζήτησης, η διάδοσή τους, δεν είναι αυτοκινούμενο έγκλημα. Χρειάζεται οργάνωση, δίκτυα ασυνείδητων «βαποριών»,απάτη και συνωμοσία. Αλλά και καλλιέργεια της αδιαφορίας των γονιών που αποκοιμίζονται από την πανούργα προπαγάνδα και από την ένοχη τακτική παραπλάνησης από τα θύματα. Που έμαθαν να προστατεύουν το πάθος. Πάθος που επώασε ο συστηματικός εθισμός και η συνενοχή της ομαδοποίησης της ενοχής. Ακόμα και ο εκβιασμός ότι η αποκάλυψη του εγκλήματος και των οργάνων των κακοποιών πατάσσονται σαδιστικά από τον υπόκοσμο με απειλές αλλά και σωματικούς βασανισμούς και συκοφαντίες. Οι εκβιασμοί μέσω των διαδεδομένων συστημάτων μαζικής επικοινωνίας είναι στην ημερήσια διάταξη. Χρησιμοποιούνται φωτογραφίες ασυνείδητης συμμετοχής ατόμων σε εξευτελιστικές πράξεις, οι οργανωμένες διαδόσεις αισχρότητας που αφοπλίζουν από τρόπους αντιδράσεων.
Ο υπόκοσμος είναι αδίστακτος στην προστασία του, αδίστακτος στα μέσα εκβιασμών. Διαλύει ηθικά προσωπικότητες, καταστρέφει κοινωνικά τα θύματά του. Δημιουργεί ασπίδες διαφύλαξης των παρανομιών του, καλύπτει τις προοπτικές του εμπορίου του με σατανικότητα. Το αδιάκοπο κυνηγητό των παρανόμων, οι συλλήψεις των οργάνων τους, συνήθως των πιο χαμηλών, οι φυλακίσεις, δεν είναι αποτελεσματικά μέτρα αντίδρασης. Η λογική, η φρόνηση, απαιτούν σχηματισμό κοινωνικής συνείδησης αντίστασης στη σκοτεινή δραστηριότητα. Η παρανομία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών θα αντιμετωπισθεί με την εθελοντική επιστράτευση πολεμίων. Και προπαντός με την αφύπνιση των φυσικών προμάχων της ηθικής ακεραιότητας της νεότητας και των υπερασπιστών του μέλλοντος του κόσμου μας.

Comments are closed.