0

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ 1955-59, τιμά τη Μέρα Μνήμης Κρατητηρίων στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Κοκκινοτριμιθιάς, σε θεσμική ετήσια σύναξη, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Η εκδήλωση αρχίζει στις 11 το πρωϊ με Τρισάγιο και συνεχίζεται στην Αίθουσα Ελλάδος με ομιλία του Προέδρου ης Δημοκρατίας κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ με ενημέρωση επί των εξελίξεων του εθνικού μας θέματος.
Στην Αίθουσα Ελλάδος η ορχήστρα και η χορωδία του Λυκείου Κουτσόφτα – Παναγίδη, υπό τη διεύθυνση Μαρίας Λουκαϊδου θα αποδώσουν σκοπούς της εποχής.
Στα Κρατητήρια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανοίξει τις συμπληρωμένες διαρκείς εκθέσεις που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ για τα βασανιστήρια, στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα, με απεικονίσεις των μαρτυρίων και αναλυτικές λεζάντες και σε άλλο παράπηγμα σπάνια χειρόγραφα οπλαρχηγών της επανάστασης του 1821 για τα ανδραγαθήματα των Κυπρίων . Στη δεύτερη έκθεση εκτίθενται μοναδικές γκραβούρες από την αντίσταση των Κυπρίων στην πρώτη τουρκοκρατία αλλά και λεζάντες που φωτίζουν την προσφορά των Κυπρίων εθελοντών στο έθνος.
Η πύλη των Κρατητηρίων θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωϊ για επισκέψεις στους μουσειακούς χώρους. Διάρκεια εκδήλωσης 1.30΄.

Comments are closed.