0

«Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει», αποφαίνεται ο Λαός μας εν τη σοφία του, για να μας προειδοποιήσει με την άποψη ότι η μοίρα διέπει τη ζωή μας. Είναι, μάλιστα, πολλοί, που για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της υπερδύναμης της ειμαρμένης, επιστρατεύουν και αποφθέγματα που οι αρχαίοι μας πρόγονοι χρησιμοποιούσαν στις καθημερινές τους κουβέντες πως στην μοίρα πείθονται ακόμα κι οι… θεοί. «Ανάγκα και θεοί πείθονται». Και ναι μεν αυτά δημιουργούσαν εντυπώσεις τω καιρώ εκείνω. ΄Ελα όμως που χιλιετίες μετά σε ωθούν συμπτώσεις να διερωτηθείς αν οι μακαρίτες κάτι ήξεραν από μοίρες. Θεωρούμε δε ότι η τύχη αίφνης απεφάσισε να μας χαρίσει την εύνοιά της που όντως μας ήταν παντελώς άγνωστη. Και συγκεκριμένα φιλάνθρωπο ον όχι μόνο ανακάλυψε αλλά μας κοινοποίησε την ύπαρξη συγγένισσας που αγνοούσαμε την ύπαρξή της. Και το εκπληκτικότερο και ευχάριστο ότι η συγγένισσά μας, ονόματι ΄Αλμα, εξ Ισπανίας, μας άφησε κληρονομιά τριών εκατομμυρίων εννιακόσιων πενήντα χιλιάδων ευρώ, όπως αναφέρει σε διαθήκη της που υπέγραψε έχουσα σώας τας φρένας πριν υποκύψει στο μοιραίο…

Την επιστολή υπογράφει ο αξιότιμος δικηγόρος Ντάνι Μετάξε που πληροφορεί ότι για την εξυπηρέτηση θέλει το 20% από την κληρονομιά και σημειώνει το τηλέφωνό του : 34 911019295, το τηλεομοιότυπό του 34917912682, το κινητό του 34672958288 και το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο DM2DEP-SA.EY. Στο τέλος της επιστολής αποστέλλει τα ευγενή του συγχαρητήρια ο κ. Μάρτιν Προξέρι. Και στην κατάληξη σημειώνεται η διεύθυνση Μαδρίτης της …Εσπάνα και άλλα τινά προς διευκόλυνσή μας για τα περαιτέρω.

Βέβαια, δεν παραγνωρίζουμε την απροσδόκητη εύνοια της μοίρας, που μας θυμήθηκε πολύ αργά και δεν πρόκειται να αποφύγουμε μετά των φίλων και λοιπών συγγενών, το κατάλληλο μνημόσυνο της μακαρίτισσας της ΄Αλμας, που δεν μας έγραψε πριν κάνει το άλμα της μεγάλης αποδημίας. Αλλά σε συμβούλιο εκρίναμε ότι η δική μας τύχη εξήντλησε όλη της εύνοιά της, κληροδοτώντας μας τα καλά της προσφυγιάς και την αφοσίωση των πολυχρονεμένων κυβερνήσεών μας. Την αγάπη των έντιμων από τους βουλευτές μας, που απεφάσισαν και διέταξαν την νομή εκ των αποθεμάτων του προσφυγικού μας πλούτου με τις  συντάξεις τους των τεσσάρων σχεδόν χιλιάδων τον μήνα και των εφ άπαξ των 205 χιλιάδων, άμα τη απολακτήσει από την Βουλή των …λαϊκών προνομίων και των τυχερών. Αλλά, κοινή συναινέσει, την κληρονομιά των τεσσάρων σχεδόν εκατομμυρίων δεν την θέλουμε, λόγω παραπόνου εκ του ότι η αείμνηστος θεία δεν μας θυμήθηκε πριν τα τινάξει αλλά μετά την αποδήμησή της. Και απεφασίσαμε να προικοδοτήσουμε με τον μεταθανάτιο θησαυρό την αστυνομία μας με όλο το ποσό και με τους τόκους τη διεθνή αστυνομία, την Ιντερπόλ, υπό τον όρο ότι θα τοιχοκολλήσουν τη φωτογραφία της μακαρίτισσας σε περίοπτα μέρη, προειδοποιώντας τα υποψήφια  κορόϊδα των διεθνών απατεώνων, ότι η αφέλεια εξαντλείται στις κάλπες των πολιτικών εκλογών και όχι με την απληστία των  ανυπάρκτων κληρονομημάτων με τα οποία εξαπατούν τα θύματά τους οι μαφιόζοι του υποκόσμου. Τα τεκμήρια στη διάθεση της αστυνομίας.

Comments are closed.