Αμείωτο μένος

Published on 12 February 2020 by spanos in 'Αρθρα - Σχόλια

0

Οι φαντασιώσεις νεαρής επισκέπτριας της νήσου της Αφροδίτης και οι καταγγελίες της ιδίας, προκάλεσαν την παρέμβαση της Αστυνομίας και την επέμβαση της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Μέσων Επικοινωνίας αλλά δημιούργησαν και διπλωματική αντίδραση, με παράλληλη έξαρση της χρονίζουσας εχθρότητας μερίδας του κίτρινου τύπου της Γηραιάς Αλβιόνος. Διότι οι ισχυρισμοί της τελικά…αβίαστης επισκέπτριας, ότι την βίασαν ομαδικά 12 νέοι από το Ισραήλ και η αντιμετώπιση του εγερθέντος θέματος από τις κυπριακές αρχές, ενόχλησαν τη διπλωματική υπηρεσία και αρχικά ψύχραναν το επίπεδο των φιλικών σχέσεων με τη φίλη χώρα του Ισραήλ,, ενώ ταυτόχρονα εξέθρεψαν την από αιώνος υποβόσκουσα εχθρότητα στοιχείων του αγγλικού τυχοδιωκτισμού. Και αν και η νεαρή παρεδέχθη ότι εψεύδετο στην καταγγελία της, τα στοιχεία του λονδρέζικου μισελληνικού τυχοδιωκτισμού συνεχίζουν το κακόβουλο όργιό τους, μέχρι σημείου να επηρεάζουν, ως υπάρχει ισχυρισμός, τις τουριστικές επιλογές μερικών εύπιστων κύκλων. Και δημοσιεύουν λιβέλους εναντίον της Κύπρου εξ αφορμής του αποδεδειγμένου ψεύδους, εκείνοι που δεν έβγαζαν άχνα όταν η βασίλισσά τους υπέγραφε τις αποφάσεις απαγχονισμών των αγωνιστών της ΕΟΚΑ που βάδιζαν στις κρεμάλες τραγουδώντας τη λευτεριά. Οι Άγγλοι που κήρυξαν «τους πολέμους του οπίου» στους Κινέζους (1839 και 1856 )διότι τους εμπόδιζαν να αφιονίζουν τους πολίτες της κινέζικης αυτοκρατορίας με λαθραίο όπιο!
Εάν υπάρχει και εδώ δάκτυλος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και των φίλων της δεν γνωρίζουμε αλλά ούτε το αποκλείουμε. Είναι όμως πασίγνωστο ότι στο αμείωτο μένος αγγλικών εφημερίδων εναντίον του κυπριακού ελληνισμού, ακόμα και οι «Τάϊμς» συμμετείχαν. Τον Φεβρουάριο του 1928 συντάχθηκαν με την επιχείρηση του Στήβενσον που κατέβαλε προσπάθειες να διαδώσει ότι δεν είμαστε Έλληνες. Και τότε, ο μεν Λαός κονιορτοποίησε τη φαύλη προπαγάνδα με την εξέγερση των Οκτωβριανών του 1931 και απάντησε δυναμικά στην απάνθρωπη κυβερνητεία Πάλμερ (1933-1939), που απαγόρευσε ακόμα και τις καμπάνες των εκκλησιών, αλλά και όλες οι δυνάμεις μας πήραν μέρος εναντίον των αγγλικών καταπιέσεων. Το 1932 παρέμεναν έγκλειστοι στις φυλακές εκατοντάδες από τους εξεγερθέντες εναντίον της αγγλοκρατίας. Και οι τότε λίγοι ομογενείς που ζούσαν στο Λονδίνο κυρίως, διαμαρτύρονταν για τα βάναυσα μέτρα καταπίεσης του σκλάβου Λαού μας. Για τα σημερινά όμως και την οργιάζουσα εχθρότητα και την ύβρι γιατί σιωπά η κυβέρνηση, γιατί μένουν ασυγκίνητοι οι χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι της Αγγλίας; Γιατί αδιαφορούν οι εκεί χιλιάδες Κύπριοι φοιτητές σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια; Αυτή η αδράνεια είναι φαινόμενο που παρατείνεται από της βέβηλης «αγοράς» της Κύπρου από τους Άγγλους το 1878 έναντι 92.638 λιρών ετησίως, που οι Εγγλέζοι εξανάγκαζαν τον κόσμο να πληρώνει με επαχθή φορολογία! Οι δε κυβερνήσεις μας υποκλίνονται στην εκάστοτε βρετανική, εξαρτώντας την πολιτική της Λευκωσίας από τις βουλήσεις του Λονδίνου, παρ’ όλον ότι η πολιτική του είναι σαφέστατα εχθρική, σ’ όλες τις φάσεις των ενδιαφερόντων. Αφ’ ης το Κυπριακό ηγέρθη επί Παπάγου στον ΟΗΕ, τη δεκαετία του ’50, οι Άγγλοι πρωτοστατούν εναντίον μας, συμπαρασύροντας και τους ανίδεους Αμερικανούς και όσους άλλους εύπιστους.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αναμφίβολη η έχθρα που επεκτείνεται ακόμα και μετά από την αποχώρησή τους από την Ένωση. Στο ΝΑΤΟ το μίσος εναντίον της Κύπρου είναι προκλητικό. ΄Οπου σηκώσεις μια πέτρα σκανδάλου από κάτω θα βρεις έναν Εγγλέζο. Η συνέργεια στην τουρκική εισβολή του ’74 ουρλιάζει με συντριπτικά στοιχεία. Η κατασκοπεία τους στην πατρίδα μας είναι αποδεδειγμένη, όχι μόνο από το γεγονός Μάρλεϋ αλλά και από τη σύμπραξη στρατιωτικών μονάδων που ενδημούσαν στη δύσμοιρη Κύπρο. Στα γεγονότα του 1963 η ανάμειξη των Άγγλων ήταν πασιφανής και αδιάντροπη. Στις αιματοχυσίες διαρκούντος του απελευθερωτικού αγώνα υπήρξαν πρωτοστάτες. Ήταν οι υποβολείς της «Πράσινης Γραμμής» (1964) που διχοτομούσε την Κύπρο. Ο Μακμίλλαν με τον πεθερό του, τον μισέλληνα Ήντεν, τον Λένοξ Μπόϋντ, τον Λόυντ και τους άλλους συνεργούς δεν διέπραξαν το ιστορικό έγκλημα του Λάνγκαστερ Χάουζ της 19ης Φεβρουαρίου 1959; Σήμερα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος του κίτρινου τύπου εναντίον μας, με αφορμή τα αποδεδειγμένα ψεύδη μιας νεαρής, τι κάνουν οι ομογενείς; Τι κάνουν οι φοιτητές μας στην Αγγλία που διοχετεύουν, και δαπάναις Κυπρίων φορολογουμένων, εκατομμύρια στην Αγγλία με τα ετήσια καραβάνια; Οι Τούρκοι επιστρατεύουν τους δικούς τους φοιτητές. Στην Ουάσιγκτων, διεπίστωσα, ιδίοις όμμασι, τη δράση τους. Δεν άφησαν σελίδα στα βιβλία των βιβλιοθηκών που αναφέρονταν στο κυπριακό. Πήγαιναν με λεπίδες και συστηματικά έσχιζαν τα κακουργήματα των βεβήλων του Αττίλα. Ας κάνει τον κόπο ένας από τους διπλωμάτες μας να πάει στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, στις βιβλιοθήκες των πλησίων πανεπιστημίων, για να διαπιστώσει βάρβαρα γεγονότα στα οποία δεν αναφέρονται οι φοιτητές μας, ουδέ καν διαμαρτύρονται. Οι Τούρκοι οργιάζουν κι οι δικοί μας κοιμούνται. Εξοντώνουν τις αλήθειες σε ατμόσφαιρα πλήρους ελληνικής σιωπής. Την παρατεινόμενη τραγωδία που επισκιάζει η αβουλία μας σε ώρες ακηρύκτου πολέμου.

Comments are closed.