0

Το Μακεδονικό ζήτημα με τη διεκδίκηση της γενέτειρας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετρά ένα σχεδόν αιώνα. Είχε εγερθεί από το 1924. Και η ρίζα του φθάνει στο 3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΚΚΕ που συνεκλήθη τον Νοέμβριο του έτους εκείνου και η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» εγκαινιάζει τη διεκδίκηση της Μακεδονίας από τους Γιουγκοσλάβους και τους Βουλγάρους, με τίτλο «Ανεξάρτητη Μακεδονία-Θράκη» (26.11. 1924). Επρόκειτο περί συνωμοσίας του σταλινικού καθεστώτος που προωθήθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν στη δεκαετία του ’30 με  εντολή του Στάλιν και διορισμό του Βουλγάρου Τζώρτζη Δημητρώφ επί κεφαλής της COMINTERN, της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Συνεπώς η πρόσφατη αρθρογραφία που αναπτύσσεται εξ αφορμής του Σκοπιανού είναι ελλειπής. Διότι το Σκοπιανό είναι παραφυάδα της όλης συνωμοσίας που προώθησε ο Γιόζεφ Τίτο με συνοδοιπόρο τον Δημητρώφ και συνεργούς στελέχη του ΕΛΑΣ, της μιας από τις παρατάξεις του εμφυλίου 1945-49, που πνίγηκαν στα αίματα στο Γράμμο και στο Βίτσι το 1949, ύστερα από την τετράχρονη αντιμαχία, με τις εκατόμβες των νεκρών και τις απώλειες χιλιάδων Ελλήνων στα Βαλκάνια. Σημειώνεται ότι ο Δημητρώφ, ήταν ο σύνδεσμος Μόσχας-ΚΚΕ, με το ψευδώνυμο «Παππούς», κατά τη διάρκεια του αλληλοσπαραγμού στην Ελλάδα. Πληροφοριακά αναφέρω ότι ναι μεν ο Νίκος Ζαχαριάδης, Γ.Γ. του ΚΚΕ, πυροδότησε την εξόρμηση του ΕΛΑΣ στο Λιτόχωρο του Ολύμπου, Μάρτιο 1946, διαφωνούντων Σιάντου, Ιωαννίδη, Παρτσαλίδη,Χατζηβασιλείου,Ρούσου, Ζεύγου (και Τολιάτι- Τορέζ), αλλά η αιματοχυσία άρχισε στην Αθήνα με την άφιξη του Τσώτσιλ τον Δεκέμβριο του 1944 και την αποβίβαση του Άγγλου πρέσβη Ρετζιναλ Λήπερ, του τότε υφυπουργού Χάρολντ Μακμίλλαν και του κατασκόπου λόρδου Μπάλφουρ, υπαρχηγού της Ιντέλλιτζενς Σέρβις, ΜΙ6, που προϋπηρέτησε στην Αθήνα σαν «πατήρ Δημήτριος», εφημέριος στο εκκλησάκι του Ευαγγελισμού! Μαζί τους κι ο Σκόμπυ με τα τάνκς.

Ο εμφύλιος ήταν αντιμαχία Στάλιν και Τσιώρτσιλ που «έπαιξαν» στο τραπέζι της ολονύχτιας μέθης τα Βαλκάνια, στη συνάντηση της Μόσχας (Οκτ.’44). Στην παρτίδα συμφώνησαν και τις επιρροές τους στην Ελλάδα. 90% Αγγλία, 10% Σοβιετική Ένωση. Αλλά παρά τη συμφωνία «κυρίων»! από την επομένη άρχισαν τη μυστική ανάμειξη για την κυριαρχία στη χώρα με κατασκόπους, πράκτορες, αξιωματικούς και συνωμοσίες. Το ΚΚΕ πρωτοπόρησε με τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια με το ΕΑΜ και στην αντίπαλη όχθη ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα, αργότερα «Χ» του Γεωργίου Γρίβα και άλλες αντιστασιακές οργανώσεις. Το αλληλοφάγωμα καταμετρά 154 χιλιάδες νεκρούς εκατέρωθεν κοντά στο ένα εκατομμύριο της κατοχής και τις 400 χιλιάδες στις μάχες.

Τα γεγονότα εξελίχθηκαν το 1935, 21 Ιουλίου στη Μόσχα, στην 7η Διεθνή με την COMITERN και την απόφαση δημιουγίας «ανεξάρτητου μακεδονικού έθνους» υπό τον Δημητρώφ, και επιχείρημα την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων με ενιαία σλαβομακεδονική γλώσσα. Προφανώς απέκρυψαν ή αγνοούσαν ότι γλώσσα στη Μακεδονία και τη Θράκη ήταν η ελληνική από των απωτάτων αιώνων και ότι ο Απόστολος Παύλος έγραψε τις επιστολές του «προς Θεσσαλονικείς» και «προς Φιλιππησίους» στην ελληνική, πριν εμφανιστούν τα σλαβικά φύλα στη Βαλκανική και ότι ελληνική ήταν η γλώσσα των διδασκάλων (Αριστοτέλης) και συγγραφέων ( Αρριανός) του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πλέον δε ότι οι Μακεδόνες ήσαν αδιαμφισβήτητοι Έλληνες, εξ ου και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες.( Επιγραφή Αλεξανδρείας).

Τον Αύγουστο 1944 ο Τίτο σκάρωσε την «Γιουγκοσλαβική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και διόρισε τον Τέμπο ( Σβέτοζαρ Βουκμάνοβιτς) διοικητή της μεραρχίας Μακεδονίας, (κοινός λαϊκός απελευθερωτικός στρατός) υπό την διοίκηση του «Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ», με πρόεδρο τον Λάζαρο Κουλισέφκυ (1943). (Μανιφέστο 2 Αυγούστου 1944) και στις 11 Οκτωβρίου1945 οργάνωσε το συλλαλητήριο των Σκοπίων, διακηρύσσοντας ότι δεν θα ησύχαζε αν δεν ελευθέρωνε τους «αδελφούς Μακεδόνες»! Ο Γιουγκοσλάβος «στρατάρχης» χάλκευσε και το  «σύνταγμα» της Βάρντασκα, των Σκοπίων, που μετονόμασε σε Μακεδονία και προβάλλεται μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ο Δημητρώφ ίδρυσε το ΣΝΟΦ και την ΟΧΡΑΝΑ (παραστρατιωτικές συμμορίες) με σκοπό την υπαγωγή της Θράκης στη Βουλγαρία και οι Βούλγαροι με προστάτες τους Γερμανούς πάτησαν και κατάσφαξαν τη Θράκη.

Συνεπίκουροι στη συνωμοσία Τίτο- Δημητρώφ και στελέχη του ΕΛΑΣ ( Αυγερινός, Στασινόπουλος). Στις 20 Σεπτεμβρίου 1944 οι Ευστάθιος Μπόγλης, Ηλίας Δημάκης υπέγραψαν με Κάλτσεφ,Φιλίπποβιτς, Γιούνωφ το «Σύμφωνο Μελισσοχωρίου» για τον τριμερισμό της Μακεδονίας σε Ελληνική, Γιουγκοσλαβική, Βουλγαρική, με συνηγορία της 5ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.(«Η Κομμουνιστική Επιθεώρηση» Δ. Αρβανιτάκη και Αν Γκίκα αμφισβητεί την υπογραφή, αλλά οι αποφάσεις της Ολομέλειας επιβεβαιώνουν). Δεύτερο σύμφωνο Πετριτσίου ( Ιωαννίδη -Δασκάλωφ) 12 Ιουλίου1943 από ΚΚΕ και ΚΚΒ, ο Ιωαννίδης αρνείται ότι το υπέγραψε.

Με λίγα λόγια, καθ όλη αυτή την περίοδο οι πολιτικοί της Αθήνας κοιμόντουσαν τον επιμενίδιο ύπνο.Αφυπνίσθησαν μετά το 1992 (Καραμανλής). Ο απελθών Μητσοτάκης συμβιβάστηκε με τη χρήση του όρου Μακεδονία, επισύροντας την αγανάκτηση του Προέδρου της Ε. Εξωτερικών Lee Hamilton. Ο Αντώνης Σαμαράς (MEGA 16.11.’04)αντέδρασε, κι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Έντουαρτ Στεττίνιους επεσήμανε τους συνεπαγόμενους κινδύνους. Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί απέρριψαν την χρήση Μακεδονίας στο κρατίδιο (22.1.΄92).Ο γέρος Μπους ετάχθη υπέρ κι ο Κλίντον εναντίον. Ο Μακάριος τιμούσε με φανφάρες τον Τίτο με ογκόλιθο στην πλατεία Μεταξά και ο Δήμος Λευκωσίας τον  Δημητρώφ  με λεωφόρο στην Παλουριώτισσα!

Comments are closed.